over moyzo

Ontwerp

Moyzo is ontstaan door de wens duurzame en faire geproduceerde kleding aan te kunnen bieden, zonder daarbij afbreuk te doen aan stijl en kwaliteit.

Na ruim 20 jaar als ontwerpster in de (regulier)modebranche gewerkt te hebben, was het duidelijk dat het roer om moest. "De mode industrie heeft me altijd geboeid door haar positieve impact op creativiteit en cultuur. Daarnaast werd ik steeds meer geconfronteerd met de donkere kant van deze industrie: de enorme verspilling van water, de grote hoeveelheid afval, hoog koolstof- en energieverbruik, koploper in gebruik van chemicaliën en vooral uitbuiting van arbeiders".

Er lag een nieuwe uitdaging: Een collectie ontwerpen, produceren en verkopen met respect voor mens, dier en milieu.

 

Collectie:

De collectie moet, buiten het gebruik van duurzame materialen en fair trade productie, ook op andere manieren duurzaam zijn. Duurzaamheid moet terug te zien zijn in de collectieopbouw en het kleurenpalet. De kleren en kleuren moeten goed met elkaar, maar ook met die van voorgaande en volgende seizoenen te combineren zijn . Zo kun je langer met je kleren doen, en maak je er toch steeds een nieuw geheel van. Vaak ook zijn afzonderlijke kledingstukken op verschillende manieren te dragen, waardoor er een ander kledingstuk lijkt te ontstaan.

Duurzaamheid moet ook vertaald worden in pasvorm en comfort. Hoe beter een kledingstuk zit, hoe fijner het draagt, hoe minder het slijt en hoe langer je er dus plezier van hebt. Wij streven ernaar om tijdloze favorieten te maken waar je lang plezier van hebt.

 

Inspiratie:

“Inspired by nature” is letterlijk in elk kledingstuk terug te vinden. Ontworpen met respect voor het verleden, het heden, en de toekomst. Gebaseerd op vervlogen tijden, gemaakt voor de tijd waarin we leven, en met respect voor de tijd die nog komen gaat. Maar bovenal geïnspireerd door de vrouw waarvoor de kleding ontworpen wordt. Een collectie kan niet zonder haar ontstaan. Zij wil er goed uitzien, bij voorkeur in "schone" kleding maar zonder concessies te doen. Samen met haar wil ik  MOYZO perfectioneren, daarom staan wij open voor wensen, aanvullingen en commentaar.

 

Je goed voelen is meer dan er goed uit zien. Duurzame kleding zorgt voor een betere wereld!

 

Heb je vragen of opmerkingen, stuur dan een mailtje naar het volgende e-mail adres: gertieteunissen@moyzo.eu.